Saturday, 18 May 2024

Lær dans gjennom app

Det er ingen tvil om at det er best å lære dans med en fysisk instruktør til stede, og helst sammen med andre som vil lære å danse. Slik blir dansetimene en sosial affære hvor du treffer nye mennesker og stifter nye bekjentskaper. Særlig populære dansestiler som salsa har alltid tiltrukket seg et stort klientell. Samtidig er det også fullt mulig å øve på dansetrinn når du er alene hjemme, og da er internettet din venn.

Bruk mobilen

Instruksjonsvideoer på nett er ikke noe nytt, men ikke alle vet at det finnes apper som gjør deg til en bedre salsadanser. Dersom du aldri har danset salsa før, men har lyst til å teste det ut, kan en gratis app som for eksempel Pocket Salsa være fin å laste ned. Da har du instruktørene med deg i lommen, slik at du kan studere salsa når lysten dukker opp. En annen fordel med å danse alene er at du får styrt musikken selv.

Skaff deg godt mobiltilbehør

Kanskje du skal reise bort en helg og vet at du kommer til å ha dødtid? Da er det fint å kunne ta opp telefonen og studere dansetrinnene nærmere. Med Pocket Salsa kan du laste ned dansetrinn og ulike kombinasjoner, samt lære å finne rytmen. Vær dog oppmerksom på at slike apper tærer på mobilbatteriet, så husk å skaffe deg en god iPhone lader når du skal ut og reise. Kjøp gjerne en med lang kabel, slik at du ved behov kan lade mens du bruker telefonen. På Teknikkdeler.no får du blant annet modeller som er 3 meter lange.

Det fine med å kunne øve deg på dansetrinn akkurat når det passer deg – og uansett hvor du er – er at du får dansetreningen på dine egne premisser. Da blir det svært fornøyelig å danse, og når du kommer tilbake til danseskolen vil du kanskje ha lært deg nye steg og bevegelser du kan imponere instruktøren og de andre danserne med. Det er derfor det er spesielt viktig å ha mobiltilbehøret på stell – det siste du ønsker er at utstyret ikke fungerer ordentlig når du er langt hjemmefra og du kjenner at det kribler i danseføttene.

Det kan danses overalt

Noe av det beste med dans er at du kan gjøre det hvor som helst så lenge du har nok plass. Behovet kan melde seg når du er på soverommet, eller når du befinner deg langt oppå fjellet. Plutselig får du en låt på hjernen som påvirker kroppens rytmer, og du kjenner at beina begynner å bevege seg annerledes. Hele verden er et dansegulv når forholdene ligger til rette. Så sjekk ut det voksende antallet av danseapper som finnes på markedet!

magazine-o