Sunday, 14 Jul 2024

Dansa salsa i stua – hvordan kombinere dans og interiør

Salsa er en forfriskende dans for nordmenn flest. Vi har etter hvert kommet oss ut av godstolen og ut på gulvet. Selv en trang trikot har vi klart å presse på oss. Men vi liker best å holde oss hjemme, så hvordan kan vi kombinere den nye interessen for dans og hvordan vi har det hjemme?

Noen tips er alltid bedre enn andre, men det er sjeldent lurt å forsøke seg på sprell uten sikkerhet. Fortryllende piruetter på teppe er aldri en god idé, selv om man tror man har kontroll. La oss se på hvordan en stue kan bli salsa-gulv på 1-2-3!

Sammenleggbare møbler

Det som tar mest plass er sofaen. Denne må dere kunne klappe sammen og få bort fram gulvet. Salsaen er vill i sin rette form, og det vil gå ut over møblene om de står i veien. Sammenleggbare sofaer har mange bruksområder, og kan derfor kombineres med både dans og lek.

Møbler med hjul

En annen løsning er å montere hjul på møblene. På denne måten får man flyttet stoler og bord vekk i en fei. Når man skal danse vil man ha god plass. Møbler med hjul gjør selv utflytting lettvint, dersom dansen skulle ta feil retning.

Skli-matte for teppene

For at man ikke skal falle under salsa-rytmene så kan det være smart å skaffe seg skli-matter til teppene på stua. Teppene vil ligge helt i ro, selv flyvende tepper vil ikke ha en sjans. Skli-matter legges under teppet og har klebende effekt.

Tepper er geniale å trene på. De er et komfortabel og deilig underlag når man danser salsa eller trener på andre ting. Uten teppe mister rommet sjel og energi, så teppene i huset vil vi alltid ha.

Spotlights i hjørnene

Det trenger ikke være full belysning når to skal danse salsa. Men spotlights i stuas fire hjørner skaper en utrolig effekt. Man føler søkelyset er på seg under den taktfulle dansen. Lampene tar liten plass. Nå føler man virkelig at man er på rett sted.

TV med surround

Kobler man noen skikkelige høytalere på TV kan man få både bilde og lyd til dansen. TV står som regel i stua, og da er musikken klar for det dansende paret. Surround gir det hele en mer livlig karakter. Det er flatskjerm som gjelder i dag.

magazine-o