Sunday, 14 Jul 2024

Hvordan salsa hjelper selvtilliten

I salsa er selve essensen å vise fram danseferdigheter sine med en viss selvtillit. For saken er jo at denne dansestilen krever mye. Noen få eksempler er mye bevegelse i kroppen, evnen til å gjennomføre alle dansetrinnene uten hesitasjon, og en tillit mellom deg og din dansepartner. Nøler du før du skal ta det neste steget, vil du fort gå ut av både rytmen og balansen. Salsa er derfor en svært fysisk dansestil, og kan enkelt virke skremmende for en nybegynner. Likevel er det mange måter salsa kan hjelpe deg å bygge selvtillit—selv om du aldri har danset før.

Redselen for å mislykkes

Alle mennesker har en instinktivt redsel for å mislykkes. Mennesker er tross alt sosiale vesner, som ikke ønsker å dumme seg ut og føle seg utestengt. Dessverre er det nokså vanskelig å gå gjennom livet hvis redselen forhindrer deg fra å prøve ut nye ting, som salsa. Så klart, dans er noe som vil få mange til å stirre, om det så er for å gi kritikk eller fra beundring, men ingen danser blir født med bestemte danseferdigheter som du ikke kan lære. Å stoppe å tenke på hva andre mener er derfor et stort steg når det kommer til å bygge opp selvtilliten.

Gjør kroppen mer attraktiv

Dansing, spesielt salsa, er selvfølgelig fysisk krevende. Salsa er altså en måte å uttrykke seg på kunstnerisk, samtidig som kroppen blir sterkere. De ulike dansetrinnene krever et høyt energinivå, og da kan man både gå ned i vekt og bygge på muskler. Å danse salsa er derfor en av de mer gøyere måtene å trene på. Hvis du har gått for mye ned i vekt mens du har danset, kan du alltid få hjelp av Motiva Norge når det kommer til brystimplantater og kvinners helse.

Helsefordeler av å danse

Ikke vil du bare bli mer attraktivt av å danse—du vil også få mange helsefordeler når du driver med salsa. Kanskje er det en selvfølge, men salsa er veldig bra for både den fysiske og mentale helsen. Forskning har blant annet vist at trening hjelper med å forbedre sitt eget selvbildet. Stresser du mye i hverdagen vil salsa også være en måte å holde oppmerksomheten mot noe annet. Andre eksempler på fordeler er høyere forventet levealder, bedre kroppsholdning, bedret styrke og utholdenhet og finere hud. Dette kan igjen hjelpe selvtilliten din.

Påvirker andre arenaer i livet

Etter at du er ferdig med en dansetime kan det hende at du føler deg mer positiv enn vanligere. Denne utstrålingen vil påvirke andre arenaer i livet, fra jobb til daglig livet. Selvtilliten man kan få fra å trene salsa burde da ikke bli tatt forgitt. For å oppsummere, salsa kan hjelpe deg med å bygge karakter, bli mer attraktiv og være sunnere.

magazine-o