Saturday, 22 Jun 2024

Er det mulig at nordmenn danser salsa?

For er det ikke noe som sier oss at introverte, stakkato nordmenn ikke kan danse? Vel, vi er flinke når det kommer til langrenn og friidrett, men salsa er vi ikke kjent for å traktere. Men selv urytmiske nordmenn kan bli rene danseløver om de begynner å ta seg selv litt mindre høytidelige og slipper seg løs. Og vi har sett gode tendenser på program som Skal Vi Danse og Charter-Svein sjekker inn! Nå er tiden inne for salsa natta lang.

Men lar det seg gjøre å få nordmenn opp av sofaen for noen heftige dansetrinn på en vanlig dag? Eller må det være i festlige lag at man først slår ut håret? Her er hvert fall noen enkle basis-trinn.

Starte i det små

Salsa har som kjent noen enkle trinn å øve på. Først må man løse opp litt i hoftene, og la det stå til. En fot foran den andre og så tilbake. Ja, dette kan bli virkelig bra. Men det er øving som skal til, og det kan godt hende det fins en salsa-skole i din by.

Når man har fått grep på hoved-trinnene, kan man begynne å danse med en partner. Det er veldig moro når man først setter i gang. Mennene går først fram med venstre fot og bak med høyre fot. Damene gjør det motsatte og da er dansen i gang.

Øv og øv

Etter at man har blitt stødig på rytmene, kan man se seg ut noen stilige plagg. For på neste øving skal dere virkelig vrikke på hoftene. Det setter en del krav til fysikken, så kjøp danse sko som gir stabilitet og styrke.

Det er 8 takter i standard salsa. Man teller derfor alltid til 8, og holde takten. På trinn 4 og 8 står man stabilt, men teller det som et trinn i seg selv. Så kan man variere med trinn til siden.

magazine-o