Saturday, 22 Jun 2024

Vil du danse salsa?

I denne artikkelen skal vi se på hva salsa faktisk er, og hvordan vi kan begynne med det. Vi skal også gå igjennom hva som kreves av forberedelser for å klare å lykkes med denne typen dans. Det er nemlig ikke bare å begynne helt uten å forberede seg, da det krever noen fysiske ferdigheter for å lykkes helt fra starten av.

Nybegynner

Det finnes egentlig

mange forskjellige stiler av salsa, som du kan se ut ifra den lenken som er lagt inn i teksten. Den typen salsadansing som vi kaller for casino er kanskje den mest nybegynnervennlige, og det anbefales derfor at man skal begynne akkurat her. Det er ikke like mye kroppskontakt til å begynne med som i de andre versjonene av dansing. Kurs som tilbyr opplæring i denne stilen er veldig vanlig rundt om i storbyer og dersom du bor i et slikt område så er sjansen stor for at du kan hive deg på. Det å begynne med det, er derfor vanligvis ikke et problem i det hele tatt. La oss derfor gå over til å se på forberedelser.

Investering

Det skal sies at dersom du har lyst til å bli virkelig flink så kan det hende at du må investere i en del penger til dette. Du skal tenke på utstyr, diett, tilgang til treningssal, tapt inntekt på grunn av investering i tid og også selve kurset. Dersom du trenger det så kan du skaffe deg et forbrukslån slik at overgangen til de nye rutinene blir litt enklere.

Utstyret som du trenger til denne dansen er vel egentlig ikke så altfor viktig, men det bør være stilig og komfortabelt. Det viktigste som du kanskje skjønner er da altså sko. Det anbefales å skaffe seg svarte dansesko, de er ikke nødvendigvis altfor dyre, men summen kan være betydelig for deg som for eksempel er student. Grunnen til at vi vil ha svarte sko til å begynne med er at vi ikke har enda fått kontroll over dansen og kan regne med å slite ut skoene og kanskje få merker på dem.

Forberedelse

Når det gjelds diett så gjelder det å spise sunt og holde nervesystemet i optimal drift. Det vi anbefaler er derfor å ta tilskudd av jern, magnesium og multi-vitaminer. Du bør også få i deg mye kalsium for å prøve å forhindre slitasje i beinene dine. For virkelig å lykkes med dette så gjelder det også å være i god form, derfor anbefales det å skaffe seg medlemskap hos et treningssenter. Det man bør fokusere mest på er utholdenhetstrening, balanse og kjernemuskulatur. På fritiden så kan du også øve deg på å komme inn i rytmen av dansen gjennom å ta på noe musikk i bakgrunnen og prøve å synkronisere kroppsbevegelsen din med rytmen i musikken. Dette er det dans handler om i bunn og grunn, alt annet kommer du til å lære deg på kurset. Lykke til!

magazine-o