Sunday, 21 Apr 2024

Salsa på Puerto Rico

 

Dans og musikk har alltid vært en del av det kulturelle uttrykket til Puerto Rico. Det er flere ulike stiler innenfor dansescenen i landet, og salsa er en av dem. Salsa som musikkstil og dans er stort utbredt over landet, og røttene til dans som et kulturelt uttrykk strekker seg tilbake før europeerne ankom øya.

Salsastilen på Puerto Rico kan bli danset “på 1” eller “på 2”. Salsa danses i et mønster av seks steg over åtte takter musikk. Hvis man danser Puerto Ricansk salsa “på 2”, er det ikke det samme som salsastilen til New York. På Puerto Rico går nemlig føreren fram på 2 istedet for den som den som følger. Noen sier at dette er unikt for Puerto Rico siden danserne bryter opp med partnerne sine, og utfører ekstremt hurtig og komplisert fotarbeid på egenhånd. Linjene i salsa fra Puerto Rico er veldig rene og enkle, og det er mange skulderbevegelser i dansingen.

En av pionerene til salsa fra Puerto Rico er Felipe Polanco, og Polanco har skapt en unik grunnleggende byggestein som komplimenterer for den ujevne 5-takts dansen.

På Puerto Rico er det en helt spesiell salsa-event som tar sted hver helg. Langs hovedveien, rundt en time fra hovedstaden, fylles gatene i Guavate av helstekte griser og salsadans. Dette er en begivenhet for mennesker i alle aldre, både lokale og turister.

magazine-o