Sunday, 14 Jul 2024

Salsa som musikkstil

 

Musikk er en viktig faktor i salsa. Den inneholder et samspill av rytmer fra Puerto Rico og Cuba, i tillegg til å ha innflytelse fra jazz og afroamerikansk musikk generelt. En av de viktigste byggesteinene i musikken er clavesrytmen, som nesten kan betegnes som dirigenten innenfor salsamusikk. Denne rytmen er en synkopert figur som består av 3 slag i en takt, etterfulgt av 2 slag i den neste takten.

Det finnes også en liten andel norske salsautøvere innen musikkverden. La Descarga som ble opprettet i 1987 var det absolutt første orkesteret i Norge som lekte med salsasjangeren. Lederen av dette var Sverre Indris Joner, som også dannet Hovedøen Social Club i 2007. Gjennom dette sosiallaget har han forsøkt å spille norske slagere i salsarytme.

Salsamusikk får ikke bare dansefoten til å svinge, men løfter også humøret med de glade rytmene sine. Noen av instrumentene som blir brukt for å skape fengende salsarytmer er piano, bongo trommer, trompet, claves, kubjeller, dobbelbass, bassgitar, akustisk gitar, el-gitar, fløyte, saksofon, fiolin og trombone, for å nevne noen.

Mange mener at musikkstilen salsa startet gjennom Ignacio Piñeiros sang “Èchale salsita”, som originalt var en cubansk son-sang, og raskt satte spor innenfor salsamusikk.

magazine-o