Sunday, 14 Jul 2024

Bruk sports-bh på dansetrening!

Når du øver på å bli en bedre salsadanser er det viktig å kle seg komfortabelt. Bruk gjerne treningstøy, og ikke glem sports-bhen din. Dette gjelder særlig deg med større byste. Støtt brystene godt, slik at du unngår å få smerter og eventuelle belastningsskader.

Derfor er en god sports-bh så viktig

En god sports-bh er alfa og omega for alle kvinner med byste som trener – uansett om det er salsadans, jogging eller løping. Store bryster er tungt for ryggen og skuldrene, og trenger derfor ekstra støtte, særlig når du er i bevegelse. Mange kvinner opplever å føle seg “lettere” når brystene blir presset flate og får langt mer enn det en vanlig bh gir deg. Forskning viser at en sports-bh kan redusere brystenes bevegelse med hele 78 prosent, som gir svært god effekt. Kvinner med mindre bryster tenker ofte at de ikke trenger sports-bh, men brystene kan bevege seg mye når du er i fysisk aktivitet uansett størrelse. Derfor bør absolutt alle kvinner benytte seg av sports-bh.

Fokuser fullt og helt på dansen – både på trening og i konkurranser

Med en sports-bh som sitter perfekt kan du fokusere fullt og helt på salsadansen, uten spiler som presser mot ribbeina og stropper som gnager inn mot ryggen. Dette gir en stor fordel uansett om du er en hobbydanser som driver med salsa som hobby, eller du deltar i konkurransedans på høyt nivå. Sports-bher er langt mer behagelige å ha på seg enn vanlige bher grunnet materialet og utformingen. Det finnes også sports-bher med bare én skrå stropp, noe som passer perfekt under kjolen i salsakonkurranser. Når det kommer til nettopp konkurranser blir salsa gjerne plassert under paraplykategorien “ballroom dance”, selv om den ikke tradisjonelt sett tilhører denne kategorien. For dommere i alle ballroom-konkurranser er styling en av tingene du bedømmes etter, i likhet med rett kroppsholdning. Begge disse tingene kan bhen din hjelpe deg med, så bruk gjerne en sports-bh i et tynt stoff som vil se bra ut under kjolen, dersom det er mulig.

Husk å variere antrekkene dine på salsatrening

Om du er en av dem som danser salsa som hobby, anbefaler vi likevel at du i blant finner frem en kjole som du tar med på øving i blant. Fordelen med å ikke ha kjøpt salsaantrekk før er at du nå vet hvor viktig sports-bh kan være, og du kan dermed ha dette i bakhodet når du velger kjole. Vi lover deg at å danse i kjole vil føles annerledes enn å danse i treningstøy! Det vil bli lettere å komme inn i riktig sinnsstemning, føle deg selvsikker og kose deg på dansegulvet.

magazine-o