Saturday, 22 Jun 2024

Sexy med Kizomba!

Kurs i pardans

Når man snakker om sensuell pardans er det lett at tankene vandrer til Sør-Amerika. Men også det afrikanske kontinentet har fantastiske dansestiler med røtter som går langt tilbake i historien, og mikses med kulturer som har tatt rot ettersom folk fra andre kulturer har kommet og gått i området (på godt og vondt skal det sies). Kizomba oppsto på 70-tallet i Angola etter hvert som Samba-dansestil blandet seg med de lokale Kizomba-rytmene. Dansen er hovedsakelig utbredt i de delene av Afrika som snakker portugisisk, og som mange dansestiler inspirert av latinske rytmer innebærer den sensuelle hoftebevegelser og samspill med en dansepartner som i mange tilfeller forteller en historie gjennom de rytmiske bevegelsene. Den har spredt seg fra Afrika til Kina, Australia og Europa og har i dag blitt en populær dansestil for danseinteresserte par i alle deler av verden. Sammenlignet med f.eks. Salsa er den langsommere, og mange synes derfor den er lettere å lære og mer sensuell.

Dans er godt for kropp og sinn

Dans handler om å finne nye måter å utfolde seg på både for sin egen del, i samspill med en eventuell dansepartner og overfor et publikum. For kroppen innebærer det at man trener alt fra muskler til elastisitet og koordinasjon. Den typen konsentrasjon har også Bilde fra Angolavist seg å ha en god effekt på sinnet. Fysisk trening er dokumentert å redusere både angst og depresjon. Kunst, som dans tross alt er, brukes allerede i dag ved flere institusjoner for å forebygge og dempe både lette og tunge psykiske plager. Dans er også en sosial hobby, hvor du både utvikler et tett samarbeidsforhold med din dansepartner, og med resten av klassen om dere tar et dansekurs. Rundt denne typen interesser danner det seg gjerne et miljø etter en tid, hvor ting handler både om dans og om livet utenfor. Hvorfor ikke gi livet en litt ny retning og se hvor det tar deg? Det herlige med dans er at ingen krever av deg at du skal bli perfekt. Et smil om munnen og et godt forsøk holder i massevis, så kommer resultatene før du aner!

Enkelt å begynne

Over hele verden arrangeres det dansekurs, og det kreves lite å begynne. Treningsklær og et par gode sko er alt du behøver. Du velger selv om du vil investere i tradisjonelle klær til dansen du fokuserer på etterhvert som hobbyen setter seg. Det er også en egen opplevelse å lære seg dansen der den først dukket opp. Danser er gjerne en manifestasjon av kulturen de oppsto i, og du kan nesten kjenne det på luften at det selvfølgelig er her dansen hører hjemme. En del skoler og reisearrangører har egne pakketurer som inkluderer reise til opprinnelseslandet som kan kombineres med kurs i de rette omgivelsene. Enten du drar med din partner, eller for å treffe en partner, så er det en utrolig genuin og lærerik kulturopplevelse. Du får gode dansesko med Ecco og kan kjøpe antrekkene i dansens opprinnelselsland, hvor du får det helt originale. Lykke til med å dyrke din nye hobby!

magazine-o