Saturday, 22 Jun 2024

10 gode grunner til å danse salsa

 

Det finnes et hav av gode grunner til å lære mestringen av salsa. Salsa er rytmisk, forførende, fengende og krevende. Det er en flott treningsøkt, og kommer til å løfte humøret et par hakk når det trengs. Nedenfor finner du 10 gode grunner til å hive deg på bølgen.

1. Du får nye venner
Det å danse med ulike partnere, og å være sammen med andre som deler en interesse du har lysten på, leder til nye vennskap.

2. Dansing øker selvtilliten
Å danse i seg selv er en fabelaktig treningsform, og salsa er absolutt en god treningsøkt. Så øk smilet, selvtilliten og formen med salsa!

3. Det forbedrer holdningen din
Slik som yoga, så forbedrer salsa holdningen din. Hele kroppen vil bli inspirert av dansen, og dette gjengis i det daglige liv etterpå.

4. Du vil føle deg mer attraktiv
Salsa er sensuelt og sexy, det er det ingen tvil om. Dansen vil hjelpe deg med å bringe frem denne sensuelle siden av deg, som du kanskje ikke utstråler til alle hver eneste dag.

5. Salsa er mer gøy enn treningsstudioet
Visste du at man brenner rundt 500 kalorier ved å danse salsa i en time? I tillegg er det mye mer moro enn å slite på treningsapparatene!

6. Salsa gjør deg glad
Den fengende rytmen, de glade menneskene. Hver salsaklubb i Latin-Amerika er fylt med smilende mennesker, og salsa kommer garantert til å bringe frem et smil hos deg, også.

7. Bryt isen med salsa
Dersom samtalen stopper opp, kan man alltid nevne lidenskapen man har for salsa. Hvis personen du snakker med ikke har kjennskap til salsa, kan du bryte isen enda et lag ved å gi en liten privattime med de grunnleggende stegene.

8. Alle typer mennesker danser salsa
Som de sier i Latin-Amerika: “Kan du gå, så kan du danse salsa. Det har ingenting å si hvem du er.”

9. Det forbedrer koordinasjonen
Føler du at du har to venstrebein og ikke henger helt med på dansegulvet? Prøv salsa i et par uker og merk forbedringene!

10. Det finnes ordentlig god salsamusikk
Det er absolutt ikke bare dansen i seg selv som kommer til å løfte humøret. Salsamusikk er fengende og oppløftende, selv på de gråeste regnværsdager.

Disse 10 grunnene etterlater altså ingen til å ikke gi salsa en sjanse. Enten to har to venstrebein eller rett og slett bare vil nyte litt salsamusikk, bør du ta turen innom et salsatilbud i nærheten. Selv Jorun Stiansen danset salsa under “Skal vi danse” i forrige sesong: og like før hun gikk på scenen kastet hun opp. Allikevel stoppet ikke dette henne for å levere et forrykende show hvor dommerne ga henne hele 35 poeng for fremføringen av colombiansk salsa på scenen.

magazine-o