Saturday, 8 May 2021

Salsa og spennende rytmer

En dans alle vet om

Salsa er en dans de fleste av oss har hørt om. Der kanskje færre vet akkurat hva den går ut på, så vet vi i hvert fall at her kan en forvente seg noen reale rytmer fra spreke dansere. Dansen stammer noe overraskende kun tilbake til 70-tallet. Der dansen av mange regnes som tradisjonell, så er den faktisk et noe nyere innslag. Dette beviser derimot bare hvor populær den har blitt på så kort tid, når den konkurrerer om å være den mest populære dansen med så mange tradisjonelle alternativer. Selv om det ikke er noe spesifikt år som benyttes for å bestemme når salsaen kom, så regnes den ofte for å være et resultat av det glade 70-tallet. Selve navnet salsa kommer også noe overraskende fra New York, og spredte seg først senere til spansktalende land. Dette er altså en meget unik dans som har en meget unik opprinnelse også. Salsaen skuffer rett og slett ikke på noen områder.

Klar for rytmer?

Selv om de færreste vet mye om opprinnelsen til dansen, så har nok de fleste rett når de sier at salsaen inneholder mye rytmer. Dette er en virkelig sexy dans som er skreddersydd for deg som liker å få i gang hoftene. Dersom du leter etter en spennende dans, så kan du svinge i vei med denne. Kjøp deg en flott kjole fra shopello og sving deg i den latinske dansen som har forført så mange før deg. Dansen har Kubanske og Karibiske røtter som du vil merke på kroppen. Her står du knapt stille et sekund, og dansen vil nok ta mer på kroppen enn du kan forestille deg. Glem harde treningsøkter, for denne dansen tar fatt på helt nye muskelgrupper og tar deg med på en uforglemmelig reise. Dersom du liker kultur og spennende historier, så er salsa en kultur rik dans som har mye å by på!

Dansing for kropp og sjel

Dansing generelt er noe vi nordmenn gjør altfor lite av. Først og fremst handler nok dette om vår mentalitet om å holde oss så innelukket som overhodet mulig. Dans lar oss derimot slippe løs sjelen og danse med hjertet vårt. Salsa er nettopp en slik dans, og her kan det fort være umulig å holde tilbake. Dansen kan potensielt få oss til å glemme hverdagen helt, og gi slipp på det umåtelige stresset og de vonde tankene om alt det harde arbeidet som foregår i hverdagen. Som en annen plusside, så er salsaen en gøy form for trening. Her er det ingen statiske bevegelser eller akking og sukking. Sving deg i de latinske rytmene, og mens du har det gøy, så jobber kropp og sjel i takt for å gjøre din hverdag enda litt bedre!

magazine-o