Monday, 4 Mar 2024

Den norgeskjente salsadanseren Jazzy Ruiz

 

Den aller mest kjente salsadanseren vi i Norge kjenner til, er kanskje Jazzy Ruiz. Han har deltatt på flere ulike tv-show, og har vært koreograf for “So You Think You Can Dance?” gjennom tre hele sesonger, og koreograf i “Skal Vi Danse” og “Dansefeber”.

Opprinnelig kommer Jazzy fra Guatemala, hvor han også startet dansekarrieren sin. Allerede i en alder av 5 fikk han opplæring av de danseglade foreldrene som eide en danseskole, og for å fylle ut skoene til foreldrene ble han danselærer i en alder av kun 15 år. Han dro rundt omkring på ulike sentre og arrangementer av høy klasse for å vise frem dansingen sin.

I 2003 mottok han en bachelorgrad ved Den Norske Balletthøyskolen, etter å ha bodd i Norge i 4 år.

De siste 17 årene har Jazzy representert Norge på flere ulike kongresser innen salsa og andre salsafestivaler i så mye som 52 land, anholdt i over 200 byer rundt omkring i verden. Den dag i dag er han medeier av Norges desidert største salsaskole, Salsa Kompaniet.

Jazzy er kanskje Norges beste salsadanser, og holder flere kurs over hele landet. Kanskje det er på tide å smake den søte smak av salsa?.

magazine-o