Monday, 4 Mar 2024

Grunnkurs i salsa på Røros!

Et par som danser sammen

Liker du å danse? Nå har du muligheten til å lære deg salsa i Røros. Ingunn Haugseggen som er en ivrig salsadanser har flyttet hjem igjen til Røros fra Sandnes. Ho fant ut at i Røros var det ikke noe miljø for salsa. Ingunn savnet å danse salsa derfor begynte hun å arrangere kurs for å få flere interessert i dansen, og for å få flere til å delta i dansen med henne. Hun hadde i hele sju år danset salsa i Sandnes. I Sandnes og Stavanger hadde hun mulighet til å utfolde seg i salsadansen. Savnet ble for stort på Røros, derfor startet hun opp Røros salsa, og dermed prøvde hun å starte opp noen kurs slik at flere ble interessert. Det ville også gagne henne, slik at hun ville få flere å danse salsa med.

Et par som danser ute

Hva er det med dansen salsa? Salsa passer like godt for voksne som for barn og ungdom å lære seg. Mangler barna antrekk å ha på seg når de skal danse? Hos kidsbrandstore.no finner du alltid et passende antrekk. Salsa er en danse- og musikkstil, og musikksjangeren har utviklet seg fra de forskjellige afro-kubanske stiler på musikk som cha cha cha, mambo, son, guaracha, og lignende. Det var på 1960-tallet i New York at salsa som begrep ble populært. Salsa er en energisk og glad dans med cubanske røtter som danses på hele det amerikanske kontinentet i forskjellige varianter. Salsa (som betyr saus på spansk) er latinsk musikk ispedd elementer fra afrocubansk musikk, jazz og R&B. I Havanna kom musikken med nye populære orkestre som Los Van Van og i “El barrio” – det puertoricanske miljøet i New York, med orkesteret Fania All Stars og etterhvert med Tito Puente og Ray Baretto. Salsa danses og spilles etter hvert overalt i Latin-Amerika, og er også blitt kjent og meget populært i resten av verden, med dansekurs i forskjellige retninger på stil. Det siste nå er på Røros hvor Ingunn har startet opp Røros salsa og ønsker innbyggerne velkommen til å delta.

Lær deg å danse salsa med et grunnkurs på Røros

Bilde av to som danser

På Røros har det aldri vært noe miljø for det å danse salsa, og det vil Ingunn Haugseggen gjøre noe med. Hun har startet opp Røros salsa og gjør det mest for gøy. Ho synes salsa er en slik spennende dans, og at det er mange gode grunner for å lære seg å danse salsa. Salsadansen er forførende, rytmisk, oppløftende og fengende, og salsamusikken løfter humøret ditt slik at du blir glad. Det å danse salsa er en god treningsøkt, du blir glad, øker selvtilliten og formen. Du får også nye venner, fordi du danser med mange hyggelige folk og deler en interesse du liker sammen med de. Når du danser salsa vil du føle deg mer attraktiv og du vil forbedre holdningen din fordi hele kroppen vil bli inspirert av dansen. Salsa er en sexy og sensuell dans, og vil frembringe den sensuelle siden ved deg. Visste du at ved å danse salsa i en time forbrenner du rundt 500 kalorier? Alle typer mennesker kan danse salsa, og som de sier i Latin-Amerika: «Kan du gå, så kan du danse salsa. Hvem du er her spiller ingen rolle. Til alle i Røros nå har dere sjansen til å lære dere salsa. Ta et grunnkurs i salsa hos Ingunn Haugseggen på Røros!

magazine-o