Monday, 4 Mar 2024

Los Angeles salsa

 

Los Angeles sin versjon av salsa blir utført ved å kun danse på 1, på en linje. Det brukes ulike elementer fra dansescenen i Nord-Amerika. Ved å danse på en linje, unngår man at ulike par dulter borti hverandre på overfylte dansegulv.

Salsa i Los Angeles har stor innflytelse fra hustle, swing, argentinsk tango og latin ballroom dans. Stilen i Los Angeles fokuserer også på den sensuelle og akrobatiske delen rundt salsa. Det er med andre ord mange løft, stunt og flyvebevegelser i dansen, noe som absolutt er en gøyal utfordring for de fleste.

Noen av de kjente navnene som var med på å utvikle Los Angeles salsa er Rogelio Moreno, Joe Cassini, Francisco og Luis Vasquez, Albert Torres og Laura Caniellias. Disse kan man anerkjenne som skaperne av stilen i Los Angeles, mens flere salsastjerner har vært med på å forme utviklingen av stilen slik man kjenner den i dag.

Under dansen, danser man “på 1”, som det kalles. Man legger også vekt på kryssende bevegelser, hvor man ender opp ansikt til ansikt med partneren igjen. Det finnes flere steder i Norge hvor man kan bli med på Los Angeles salsa.

magazine-o