Saturday, 22 Feb 2020

Dans våren inn!

Kvinne som danser i naturen

Nå som den varme årstiden endelig har kommet er det deilig å kunne komme seg ut og få beveget seg litt mer. Det sies jo at folk er litt mer fyrige og varmblodige i sørlige strøk, men det kan jo også være at det bare er for kaldt i Norge om vinteren til at folk kan være varme og lidenskapelige. Uansett er det godt å endelig kunne danse utendørs, og man bør benytte anledningen til å finne frem danseskoene og besøke flere av de spennende festivalene som kommer i løpet av sommeren.

Breakdance i byen

En type dans som har blitt veldig populær i det siste, og som vi ser at flere og flere melder sin interesse for, er magedans. Dette er jo en tradisjonell arabisk eller persisk dans som baserer seg på å bevege hoftene og bruke magemusklene på en helt ny måte. Mange ønsker å danse for å gå ned i vekt. Noe som ofte står i veien for livsgleden etter at man har gått ned i vekt, er at det ofte kan være mye løs hud igjen rundt midjen. Det kan derfor være hensiktsmessig med helsemessig mageplastikk, som de for eksempel tilbyr hos Clinique Bellevue i Stavanger. Det er ikke flaut å legge seg under kniven, og alle fortjener å se så bra ut som de kan.

Musikkollektivet på Hønefoss hadde i år en veldig spennende vårforestilling, og de tre ungdommene Vegar Skaug Gulbrandsen (17), Hedda Sørensen Stene (16) og Sanna Langvandsbråten (16) gjorde gode figurer da de deltok i den store våroppsetningen. Sammen med nesten to hundre andre talenter fra regionen viste de frem hva de har lært seg og øvd på i det siste. Ungdommene danset såkalt lyrisk hip hop, som er en dans der man følger teksten og med bevegelse illustrerer det som blir sagt, og er en stil som er godt kjent fra amerikanske musikkvideoer.

Danser på mørk scene

Ungdommene var svært fornøyde med oppsetningen, som trakk et stort publikum. De kunne fortelle at det var svært spennende å delta på en slik stor oppsetning, og at det sosiale er helt fantastisk. Sanna fortalte til pressen at hun har danset i over fem år, og at hun fortsatt gleder seg veldig til hver gang hun skal på trening, hvor hun alltid kan møte spennende ungdommer med tilsvarende interesser.

magazine-o